Pamela Denise Anderson (geboren op 1 juli 1967 in Ladysmith , British Columbia , Canada ) is een Canadees – Amerikaanse actrice en een pin-up girl. In haar rol als badmeester in de hitreeks Baywatch werd ze een internationale ster . Ze wordt beschouwd als het sex-symbool van de jaren 1990 en was jarenlang de vrouw met de meeste klik op het internet .

Biografie

Carrière

Ontdekt in 1989 tijdens een voetbalwedstrijd, kreeg Anderson meteen aanbiedingen voor commercials, waarmee ze zoveel ophef veroorzaakte, dat volgde in hetzelfde jaar, de eerste Playboy -Cover. Het jaar erop verhuisde ze naar Los Angeles om daar actrice te worden.

Op televisie werd Anderson voor het eerst bekend door haar verschijning als Lisa in de Amerikaanse komische serie Listen, die timmert met Tim Allen . Ze werd echter beroemd door de tv-serie Baywatch , waarin ze speelde van 1992 tot 1997, de badmeester Casey Jean “CJ” Parker . Gedurende deze tijd verscheen ze ook in de tv-speelfilms Snapdragon, Good Cop, Bad Cop en Naked Souls .

Haar eerste speelfilm, Barb Wire (1996), was een commercieel succes, maar voor haar acteerprestaties ontving ze de Gold Raspberry Negative Award omdat ze de slechtste nieuwkomer en twee nominaties was. Daarna speelde ze in de zelfgeproduceerde serie VIP – The Bodyguards de hoofdrol van Valery Irons, het boegbeeld van een bodyguard-bedrijf.

In 2003 noemde ze de stripreeks Stripperella , waarvan de hoofdpersoon is gebaseerd op haar eigen persoon. Dit werd gevolgd door de sitcom Stacked , waarin Anderson speelde in de aantrekkelijke boekverkoper Skyler Dayton .

Na gefotografeerd te zijn in een Canadese vlag voor Bryan Adams ‘ Made in Canada , zong ze als een “vervanging” voor Melanie C. op zijn grootste hitsalbum uitgebracht in oktober 2005 in het duet When You’re gone .

In 2007 bracht ze vijf maanden door als assistent van de tovenaar Hans Klok in de Las Vegas-show “The Beauty of Magic”.

Sinds 2009 is Anderson het gezicht van de reclamecampagnes van ontwerper Vivienne Westwood .

In het voorjaar van 2010 nam ze deel aan het tiende seizoen van de Amerikaanse tv-show Dancing with the Stars . Het seizoen bereikte de hoogste scores sinds de show begon.

Op 24 september 2013 verhuisde ze als een “bezoeker” in het Duitse Big Brother- huis. [1] had al in Australië, Bulgarije, Groot-Brittannië en India op 2011 Davor Celebrity Big Brother deelnamen. [2]

In 2016 speelde Anderson in de videoclip voor single Le Lac van de Franse zanger Julien Doré .

Life

Huwelijken en partnerships

Anderson’s huwelijk (19 februari 1995 tot 28 februari 1998) haalde de krantenkoppen in de roddelpers met Tommy Lee , de drummer en schandaal-rocker van heavy metalband Mötley Crüe . Haar trouwtrouw, die ze in 1995 samen met Tommy Lee opnam, werd ook beroemd. In 1998 moest Lee drie maanden in de gevangenis doorbrengen omdat hij hem had gemeld wegens mishandeling. Eindelijk was het huwelijk gescheiden. Ze hebben samen twee zonen.

Tussen 2000 en 2001 had ze een relatie met het Zweedse topmodel Marcus Schenkenberg .

Eind juli 2006 ging ze een tweede huwelijk aan met Kid Rock , maar al in november 2006 vroeg ze om te scheiden. Anderson had dezelfde maand een miskraam .

Op 6 oktober 2007 trouwde ze met producer Rick Salomon . Ze trouwden in Las Vegas tijdens een pauze van de tovenaar Hans Klok , in wiens show ze op dat moment als assistent werkte. [3] het eind maart 2008, het huwelijk werd echter geannuleerd. [4]

Early 2014 trouwde ze opnieuw Rick Salomon, [5] , maar bereikt na zes maanden van het huwelijk opnieuw voor echtscheiding. [6]

Overig

In maart 2002 kondigde Anderson aan dat ze aan hepatitis C leed . [7]

In mei 2014 maakte ze bekend dat ze herhaaldelijk werd verkracht in haar kindertijd en jeugd . Haar liefde voor dieren hielp haar met het verwerken van deze ervaringen. [8]

Trivia

Anderson leeft vegan en is een voorstander van dierenrechten en een actief lid van de dierenrechtenorganisatie PETA . [9] [10] Ze is vegetariër sinds ze een tiener was . Ze is ook voorzitter van de Sea Shepherd Conservation Society . [11]

In totaal 14 keer bereikte Anderson de cover van Playboy . Dit maakt het de populairste playmate ooit.

In de jaren 1996, 1997, 1998 en 1999 werd zij door het Guinness Book of Records vermeld als de meest genoemde vrouw op internet .

Ze rende de 2013 Marathon van New York City ten voordele van een hulporganisatie voor slachtoffers van de aardbeving in Haïti , waarvoor ze $ 75.000 had verzameld in een tijd van 5:41 uur [12] . Haar broer Gerry vergezelde haar op de vlucht. [13]

Citaten

“Mijn borsten hebben een schitterende carrière gehad. Ik heb net getagd voor de rit. ‘

“Mijn borsten hadden een fantastische carrière – ik heb gewoon altijd maar meegedraaid.”

– Pamela Anderson

Filmografie (selectie)

Films

  • 1991: The Taking of Beverly Hills
  • 1993: Snapdragon – Bloody Desire (Snapdragon)
  • 1994: Good Cop, Bad Cop (Raw Justice)
  • 1994: Come The Me: Mike Hammer Mystery van een Mickey Spillane (tv-film)
  • 1995: Baywatch: Forbidden Paradise (tv-film)
  • 1996: Naked Souls
  • 1996: Barb Wire – Flight to Freedom (Barb Wire)
  • 2002: Scooby-doo
  • 2003: Pauly Shore is Dead (PAULY SHORE IS DEAD: JE KUNT NOOIT IN DEZE STAD WIEZEN!)
  • 2003: Baywatch – Hawaiian Wedding (Baywatch – Hawaiian Wedding, TV Movie)
  • 2003: Scary Movie 3
  • 2006: Borat – Cultureel leren van Amerika ten voordele van de glorieuze natie van Kazachstan (Borat: Culturele leer van Amerika voor make-even glorieuze natie van Kazachstan)
  • 2007: Blonde en Blonde (Blonde en Blonde)
  • 2008: Superhero Movie
  • 2010: Sexy zomer: zomer, zon, hete meiden (Costa Ricaanse zomer)
  • 2014: Jackhammer
  • 2015: Chto tvoryat muzhchiny! 2
  • 2016: The People Garden
  • 2017: Baywatch

Tv-series

  • 1990: Charles in Charge (1 aflevering)
  • 1990: Een ontzettend leuke familie ( Getrouwd … met kinderen , 2 afleveringen)
  • 1991: Couples happy ( Married People , 1 episode)
  • 1991: Top of the Heap (1 aflevering)
  • 1991-1997: Luister, wie is hameren ( Home Improvement , 23 afleveringen)
  • 1992: Time of lifning (1 aflevering)
  • 1992-1997: Baywatch – The lifeguards of Malibu ( Baywatch , 111 afleveringen)
  • 1997: The Nanny ( The Nanny , 2 afleveringen)
  • 1998-2002: VIP – The Bodyguards ( VIP , 88 afleveringen)
  • 2001: Just Shoot Me – Edited by Editorial ( Just Shoot Me!, 1 episode)
  • 2003-2004: Stripperella (stem, 13 afleveringen)
  • 2005: My wild daughters ( 8 Simple Rules , 2 afleveringen)
  • 2005-2006: Pamela Anderson in: Gestapeld ( gestapeld , 19 afleveringen)
  • 2010: Dansen met de sterren
  • 2013: Package Deal (4 afleveringen)
  • 2013: Celebrity Big Brother Duitsland
  • 2015: Big Brother Germany (als gast, seizoen 12)

Prijzen

  • Golden Raspberry for Barb Wire – Escape to Freedom as Worst Newcomer 1997
  • verdere nominaties voor deze film als de slechtste actrice in 1997 en haar “uitstekende implantaten” als het slechtste schermpaar in 1997
  • Populairste TV-schoonheid aller tijden (door AOL uitgekozen in november 2007)

Literatuur

  • Stephen Wayda, Bibi Jordan: Pamela Anderson (OT: Pamela Anderson ). S & L MedienContor, Hamburg 1996, ISBN 3-931962-07-5 .

Individuele proeven

  1. Spring omhoog↑ Kleurrijk : Pamela Anderson gaat de container in! vanaf 23 september 2013
  2. Spring omhoog↑ Pamela Anderson maakt de vierde Big Brother-verschijning , teruggehaald op 24 september 2013
  3. Jump up↑ Spiegel Online: Pam Anderson trouwt met Paris Hiltons Ex
  4. Jump up↑ Spiegel Online: Pamela Anderson en Rick Salomon zijn officieel afgescheiden
  5. Spring omhoog↑ Pamela Anderson hertrouwt Ex-man Rick Salomon
  6. Spring omhoog↑ Pamela Anderson bestanden voor echtscheiding. In: Spiegel Online van 9 juli 2014, toegankelijk op 9 juli 2014.
  7. Spring omhoog↑ CNN
  8. Jump up↑ Spiegel Online: Verschijning in Cannes: Pamela Anderson vertelt over haar verkrachtingen ; toegankelijk op 18 mei 2014.
  9. Spring omhoog↑ Pamela Anderson’s veganistische dieet . Vegnews.com. Betreden op 1 februari 2011.
  10. Spring omhoog↑ Ik zou eerder naakt gaan zijn dan bont dragen
  11. Jumping Up↑ http://www.sea-shepherd.ch/de/sea-shepherd-news-de/new-und-kommentare-de/1328-prominente-verbuenden-sich-in-hollywood-um-unsere-meere- terug te halen op 5 februari 2016
  12. Jump up↑ Resultaten van de ING New York City Marathon 2013
  13. Spring omhoog↑ stern.de, Pamela Anderson maar niet in een zwempak , 4 november 2013